Review: Verslag ISE Barcelona 2022 inclusief de nieuwe Sony VPL-XW5000ES en VPL-XW7000ES en Epson EH-LS12000B 21/05/22

Hier vind je een Videoverslag van de ISE Beurs welke sinds dit jaar niet meer in Amsterdam RAI plaatsvond maar in Barcelona. Het was iets kleiner dan dat we gewend zijn van een ISE, omdat er nogal wat bedrijven afwezig waren door de problemen in Azië, maar nog steeds wel erg groot. Het fijne nu was wel dat deze in Mei plaatsvond in plaats van Januari/Februari.

Er waren alsnog wel veel LED oplossingen te zien, zoals een Kubus welke van binnen overal met LED Display's gevuld was aan al de muren, plafond en vloer om je via een alround videovertoning in een andere wereld te brengen. Later beleefden we hetzelfde nog eens in het door Gaudi ontworpen huis; Casa Batllo in Passeig d Gràcia te Barcelona in de laatste ruimte, een prachtige bezienswaardigheid welke ik echt kan aanraden. Ook was Devialet aanwezig met een Atmos systeem voor wie een zeer stijlvolle draadloze direct gerichte Atmos oplossing wil en qua uitstraling niets wil opofferen of juist wil versterken en hier ook het budget voor heeft. Bowers en Wilkins was er ook met een zeer vrouwvriendelijke stijlvolle soundbar oplossing met idem dito surround speakers.

Via deze link kun je de VIDEO: ISE-Verslag Barcelona 2022 zien op het Mediasluis YouTube Kanaal.

 

  • ISE Beurs 2022 Barcelona

Verslag van de nieuwe Sony VPL-XW5000ES en Sony VPL-XW7000ES

Ook stond Sony op de beurs met zijn nieuwe Native 4K SXRD Laser projectors, waarvan de instapper Sony VPL-XW5000ES heel indrukwekkend helder in een witte ruimte werd vertoond op een 2,60 meter breed scherm en de Sony VPL-XW7000ES heel imposant in een mooie goed verduisterde bioscoop op een 4,20 meter breed scherm werd vertoond. Beide projectors waren niet gekalibreerd en zo vanuit de doos neergezet. toch kon je al goed zien wat ze in hun mars hadden en ik ben erg benieuwd naar hoe ze gaan presteren in de showroom hier bij Mediasluis as ze binnen komen, ISF-gekalibreerd zijn en naast de andere merken ter demo staan.

Via deze link kun je de VIDEO: Sony VPL-XW5000ES en Sony VPL-XW7000ES zien op het Mediasluis YouTube Kanaal.

  • Sony VPL-XW5000ES en Sony VPL-XW7000ES
  • ISE 2022 Barcelona Sony VPL-XW-serie

Verslag van de nieuwe Epson EH-LS12000B en Epson EH-LS11000W

Ook vind je hier een verslag van de nieuwe Epson EH-LS12000B 4K Enhancement Laser LCD projector met HDMI 2.1 en eARC en wat vergelijkende info van de Epson EH-LS11000W. Deze projectors zijn vrijwel identiek, maar de witte is iets goedkoper en daarbij is meteen ook iets bezuinigt op helderheid en contrast, waarvan alleen de helderheid is terug te vinden in de specificaties. Van deze mooie projectors had ik al een zeer uitgebreide review geschreven met Ansi Lumen,- Lagtime en ISF-metingen enzovoorts: REVIEW: Epson EH-LS11000W en Epson EH-LS12000B, maar vanwege een dode pixel is mijn demo projector geretourneerd en gezien de slechte leveringen naast de voorraad nu nog steeds niet binnen. Daarom nog maar even een videoreview gemaakt vanuit de ISE Beurs in Barcelona 2022.

Via deze link kun je de VIDEO: Epson EH-LS12000B zien op het Mediasluis YouTube Kanaal.

  • Epson EH-LS12000B

Conclusie

Vanwege de stad Barcelona, was het een mooie belevenis om zo'n trip te maken. Voor mij was vooral de late levering van de nieuwe Sony projectors een grote reden om naar de ISE Beurs in Barcelona te gaan, omdat ik niet kon wachten en er op fora veel grote uitspraken worden gedaan en ik dit dus met eigen ogen wilde zien. Zo zou de Epson LS-11000W een echte Sony en JVC killer worden als je alles moet geloven en ondanks dat de LS-serie wel waanzinnig goeie projectors zijn was dat een veel te grote uitspraak. Zo moest ik dus zelf komen zien waar de Sony projectors zich zouden gaan bevinden en ik moet zeggen dat die zich sterk gaan plaatsen en ik kan niet wachten om dit hier te gaan vergelijken. Ik heb wel zo mijn vermoedens, maar omdat ze niet gekalibreerd waren en dus ook niet alles uit de projectors gehaald, durf ik daar geen uitspraak over te doen.

Omdat Barcelona zelf natuurlijk een geweldig mooie en gezellige stad is, vang je met zo'n ISE Beurs en wat extra daagjes eraan vast, meteen wel 2 vliegen in één klap. Alleen zal deze (mits hij door Covid-19 in de regenmaanden niet weer wordt uitgesteld) in 2023 van 30 Januari tot 3 Februari zijn en zul je hier niet ook meteen je zomervakantie gaan houden. Maar voor de consumenten onder ons denk ik eerlijk gezegd dat je toch beter naar de IFA in Berlijn kunt gaan, omdat je daar veel meer consumentenelektronica kunt bekijken voor het hele gezin. Neem in dat geval dan ook gerust je vrouw en kinderen mee, want ook zij hebben het er reuze naar hun zin. Wel gaat je vrouw daarna om een pratende stofzuiger of koelkast vragen, dus hou daar een beetje rekening mee.

  • ISE 2022 LED Solutions
  • Harderwater 50, 2993 DW Barendrecht
  • T 0180 85 33 91 - M 06 456 50 925
  • info@mediasluis.nl
NeverDull