Review: Wireless HDMI Transmitters 03/06/15

De laatste tijd is er bij Mediasluis steeds meer vraag naar Wireless HDMI oplossingen, omdat het dan niet mogelijk is om op een mooie manier een HDMI kabel te trekken of omdat de kabel dusdanig lang moet worden dat dit zonder extensies niet aan te raden is.

Een paar jaar terug had ik wel eens zo'n Wireless HDMI systeem in handen, waarbij het beeld vrij schokkerig ging, waardoor dit meer een grappig apparaatje was in plaats van een serieuze oplossing, maar vandaag de dag is dit systeem enorm verbeterd.

Voor situaties dat je een lange HDMI kabel over je plafond moet trekken, of met CAT6 Extenders in de weer moet gaan, is dit een erg mooi alternatief, vooral als je zo'n kabel maar moeilijk kan plaatsen of niet mooi kan wegwerken, of het geheel gewoonweg te duur wordt. Ook kan zo'n Wireless HDMI systeem erg handig zijn als extraatje, voor als je even snel iets wilt aansluiten op je systeem. Zo gebruik ik zelf ook een Wireless HDMI kit als extraatje, terwijl ik wel dure kabels onder de vloer heb liggen. Uit deze test zal blijken dat je niet zomaar elk systeem blindelings kunt kopen voor elk doel.

Kwalitatief blijft bekabeling het beste resultaat geven, mits je geen 20 meter HDMI voor €40 gaat trekken. Niet dat een dure kabel mooier beeld geeft,.. maar vaak wel schoner. De draadjes in een HDMI kabel zijn erg dun en als de kwaliteit van het koper matig is, kan dit resulteren in informatie verlies. Dit zie je dan door pixels die licht geven als schittertjes. Dit lijkt op ruis, maar is het niet. Dit is meer het gevolg van dat niet alle informatie voor elke pixel aankomt. Bij een korte kabel heb je hier niet zo gauw last van, maar bij lange kabels wel. Je kunt natuurlijk wel altijd een goedkopere kabel proberen en zien of het beeld schoon is of niet.
Let bij het kopen van een HDMI kabel wel op, of je een kabel hebt die de standaard van nu aankan, zoals bv. Full 3D Blu-Ray (3D Frame Packing).

Hoe dan ook,... het signaal is met HDMI kabels is normaal gesproken erg sterk, maar vooral ook de handshake met een HDMI kabel moet stabiel en snel zijn. Een goede HDMI kabel laat ook Deep Color en XV-Color door en dit is meestal wel teveel voor zo'n Wireless HDMI systeem. Ben je dus van plan om vanaf je camcorder rechtstreeks naar je TV je films af te spelen en heb je die in XV-Color opgenomen, dan zal het resultaat met een Wireless HDMI Transmitter niet hetzelfde zijn als met een HDMI kabel.
Voor al het dagelijkse gebruik en het afspelen van je 2D en zelfs 3D Blu-Ray's heb je hier geen last van.

Er zijn 4 systemen die ik hier geregeld voorbij zie komen en daarom wilde ik hier even bij stilstaan.

Epson's interne Wireless HDMI

Epson levert zijn EH-TW (W) projectors vaak met een Wireless HDMI Transmitter, bv. de Epson EH-TW6100W (Zie de review Hier), de Epson EH-TW6600W, (Een review Hier) en zijn grote broer de Epson EH-TW9200W (Een review Hier). De zwarte versies hebben dit niet, Epson EH-TW6100Epson EH-TW6600 en Epson EH-TW9200. Dit zou dus wel eens een reden kunnen zijn om toch meteen voor de uitgebreidere witte versie van zo'n projector te gaan.

Zo'n Wireless HDMI Transmitter is een erg mooie aanvulling. Het Wireless HDMI is behoorlijk goed, met een schoon beeld ook tijdens beweging en zelfs in 3D werkt hij goed. Deze Epson versie heeft meteen een HDMI Switcher ingebouwd. Dit kan de extra aanschafprijs voor de (W) wel eens dik en dwars waard zijn. Er zitten een hoop aansluitingen op zoals; 5x HDMI In, 2x Out waarvan één Wireless natuurlijk, een Optical Out, een USB aansluiting om de 3D Bril op te laden en een service toegangspoort.
Via de Afstandsbediening is ook de Wireless HDMI Transmitter te bedienen en valt er goed te wisselen tussen je apparaten via de ingebouwde HDMI-Switcher.

Zelfs als je de projector via een HDMI kabel wilt gebruiken is zo'n Wireless HDMI Transmitter als extraatje zelfs een erg handige aanvulling om gewoon even een Media Player of Spelconsole aan te sluiten of om even snel iets te bekijken vanaf je laptop.

Het is misschien nog interessant om te weten dat de extra vertraging die je krijgt met deze Wireless HDMI Transmitter ertussen in plaats van alleen je HDMI kabel, gemiddeld 14 mili-seconde. is. Dit is met de beeld berwerking op Fijn. Voor gamers heeft deze Wireless HDMI Transmitter maar een extra vertraging van 1 ms, omdat Gamers de Beeldbewerking op Snel zetten tijdens gamen. Wel raar dat dit tevens invloed heeft met hoe de projector het signaal van de Transmitter verwerkt. Die paar ms in de Gamestand zijn wel te verwaarlozen dus waar hebben we het eigenlijk over. 
(Deze vertraging komt natuurlijk wel bovenop de lagtime van de projector zelf dat vermeld staat in het gedeelte Gamen van elke recente review.)

Het is wel belangrijk dat de Transmitter in lijn van zicht staat voor de Receiver/projector. Als je even langs de Transmitter loopt en dus tussen beide komt, valt het signaal opeens weg en gaat de projector weer zoeken naar de bron. Dit kan erg frusterend werken en je extra boos doen laten reageren als iemand tijdens een spannend stuk in de film besluit er een zak chips bij te gaan halen. Wat dat betreft zou je de Transmitter hoog moeten hangen, zodat je eronderdoor loopt. Heb je jouw videoinstallatie in het midden voor je neus staan dan is het hoog plaatsen van de Transmitter voor homecinema met projectie vaak moeilijk en zal deze Transmitter bv. links of rechts voorbij je projectiescherm moeten komen te staan als je een oprolbaar scherm hebt dat vanuit je plafond komt. Als je deze HDMI Transmitter en ver opzij en ook nog hoog moet hangen en je maakt ook nog gebruik van de 5x switchermogelijkheid met meerdere apparaten, dan heb je ook meerdere langere HDMI kabels nodig en gaat het misschien zijn doel voorbij, qua besparing in HDMI kabelkosten. Op je plaats blijven zitten tijdens de film is dan ook de mogelijkheid.

Hoe dan ook, vind ik deze Wireless HDMI Transmitter erg mooi en functioneel en heb ik hem toendertijd ook gewoon als extra aansluitpunt gebruikt op mijn Epson projector.

 • Boven
 • Voor
 • Links
 • Achter
 • Rechts

BenQ WDP01 Wireless HDMI

BenQ komt nu ook met een erg mooie Wireless HDMI Kit namelijk de BenQ WDP01. Hiermee kun je wel 30 meter lange HDMI kabels vervangen (Wel in lijn van zicht) door een draadloos HDMI systeem dat zeer goed werkt. Het betreft hier echt een Kit met een losse zender die je aan de HDMI OUT van je apparatuur verbind en een losse kleinere ontvanger die je aan de HDMI van bv. je projector hangt.

Het betreft hier ook een Wireless HDMI Transmitter-Kit met een 2x2 Switcher mogelijkheid. Dat wil zeggen 2 HDMI ingangen om te wisselen tussen 2 bronnen en 1 gewone HDMI uit voor bv. naar je TV en 1 Wireless HDMI via de ontvanger. Deze kan dan naar je projector, maar natuurlijk ook naar een TV of video installatie in een andere kamer. Switchern kun je doen met de knoppen op de Transmitter, maar ook met de afstandsbediening die je erbij krijgt.
Het signaal van de Transmitter is in ieder gaval sterk genoeg en rijkt zeer ver. Deze BenQ WDP01 is een Wireless Transmitter met 4 ingebouwde antennes en werkt vergelijkbaar met een zeer goede draadloze Router.
Hierdoor is er ook geen uitval als je tussen beide apparaten doorloopt. Ik had met die 4 ingebouwde antennes ook eigenlijk niets anders verwacht. Dit is natuurlijk ook hoe het hoort in een homecinema theater waar je in het donker film kijkt. Hoe vervelend is het niet als je beeld zou wegvallen en je zit 30 seconde in het donker, wetende dat je net iets spannends gaat missen.

De voeding zit er los bij voor zowel de zender als de ontvanger, maar de ontvanger kan ook met een gevoede USB poort worden verbonden om zijn werk goed te doen. Dit in combinatie met het beugeltje om hem te bevestigen aan je projector maakt het erg handig om zonder al teveel gedoe met een projector als geheel neer te zetten. Op foto 6 zie je een voorbeeld. Dit is de BenQ W1070+W die als complete set wordt verkocht. (Een review van het eerdere model zonder Wireless HDMI vind je Hier. De W1070+ geeft 10% meer licht en heeft MHL)

Het beeld dat via deze BenQ WDP01 Wireless HDMI Transmitter-Kit wordt verzonden ziet er zeer schoon uit en verloopt heel vloeiend, ook tijdens beweging en zelfs in 3D en het resultaat is erg goed.

Ik heb een lagtime meting gedaan op deze BenQ WDP01 en ik was perplex,... Er was absoluut geen vertraging in lagtime. De Specificaties zegt ook kleiner dan 1ms, maar dat is ook echt zo. Dit was gemeten met een 3 meter lange HDMI kabel rechtstreeks vanuit mijn laptop naar de projector. Daarna heb ik die kabel uit de projector gehaald en de zender en ontvanger ertussen gahangen. De ontvanger was ook nog eens bevestigt met een HDMI kabeltje van 1 meter. Dus nu in totaal met 4 meter HDMI en een WIreless HDMI Transmitter-Kit. Dit gaf exact dezelfde uitslag in LagTime en niks meer. Dit is best bijzonder goed vind ik.

Voor de Specs kun je kijken hier: BenQ WDP01

 • BenQ WDP01 Set
 • BenQ WDP01 Transmitter
 • BenQ WDP01 Transmitter aansluitingen
 • BenQ WDP01 Receiver
 • BenQ WDP01 Receiver aansluitingen
 • BenQ WDP01 met projector

Sony IFU-WH1 Wireless HDMI

Sony heeft ook een Wireless HDMI Transmitter, de Sony IFU-WH1 en betreft ook een kit. Deze springt eruit omdat het zo'n verrassend compact setje betreft. Zowel de zender als de ontvanger zijn in hetzelfde kleine formaat.

Om elk apparaatje te voeden is er voor beiden een USB kabeltje meegeleverd, waar tevens 2 adaptertjes bij horen en meegeleverd zijn, maar niet zozeer nodig zijn als de Player en de projector een gevoede USB uitgang heeft. dat ziet er ook wel mooier uit omdat het 230V netsnoer dat normaal wel smal is hoor, maar nu erg groot oogt naast deze Sony IFU-WH1 Kit.

Sony is wat magertjes wat betreft de specificaties, maar plaatst deze kit wel als accessoire bij hun projectors. Ik heb hem al meerdere malen verkocht, gewoonweg omdat de klant hem besteld na gezien te hebben tussen de accessoire omschrijving. Ik vond het dus tijd worden dat ik er zelf ook maar eens één aanschaf om te testen en als handig extraatje. Hij is immers wel zeer compact.

Tijdens het testen met de patterns ziet het beeld er zeer schoon uit, met een diep zwart en gedetailleerd wit.
Wat meteen ook opvalt is dat de verbinding oftewel de HDMI handshake lekker snel gaat.
Ook is er geen uitval als je even langsloopt en tussen de zender en ontvanger komt, wat best bijzonder goed is en helemaal verrassend voor zo'n klein setje.

Ook is er geen enkele extra vertraging met deze Sony IFU-WH1 Wireless HDMI-Kit tussen je apparatuur. Hiervoor heb ik een Lagtime meting gedaan en ik was enorm verrast dat dit compacte setje zulk een goed resultaat neerzet.
De meting was eerst gedaan met een HDMI kabel van 3 meter rechtstreeks vanuit mijn laptop naar de projector. Daarna heb ik deze kabel uit mijn laptop gehaald en met de Wireless HDMI Receiver verbonden. De Wireless HDMI Transmitter heb ik met een HDMI kabel van een meter aan mijn laptop bevestigd, dus is de bedrading nog eens met een meter verlengt en komt de transmissie er nog eens bij, maar het resultaat was gewoon exact hetzelfde als met de rechtstreekse verbinding.

Een sterke Transmitter en het verwerken en doorgeven van het videosignaal zijn wel 2 heel verschillende dingen en het goed zijn in het één maakt niet meteen dat hij goed is in het andere. Dit werd mij pas duidelijk toen ik hem eens fulltime wilde gebruiken om een 3D Blu-Ray film te bekijken.

HD YouTube Filmpjes versturen via mijn laptop verliep ook allemaal gewoon erg netjes. maar op het moment dat je lekker gaat zitten om eens een Blu-Ray af te spelen en vooral een 3D Blu-Ray, dan zul je merken dat het allemaal toch teveel wordt voor dit systeem. Het gaat even goed, maar zo nu en dan staat het beeld stil en gaat dan weer verder terwijl je intussen iets hebt gemist van de film.
Dit is dus geen Wireless HDMI Transmitter systeem die je kunt aanschaffen, om als alternatief te gebruiken voor een vaste opstelling in plaats van een HDMI kabel, om zo je projector aan te sturen.
Erg jammer dat Sony dit niet gewoon vermeld in de Specificaties terwijl dit bij Prime Support wel gewoon bekend is.

*Het rare is dat dit mij bij een eerdere test niet was opgevallen, maar ik was toen ook meer met test patterns enz. bezig geweest. Sony stuurt mij een nieuwe Sony IFU-WH1 toe om het opnieuw te testen.
Klanten hebben intussen bevestigt, hier geen last van te hebben

Voor gebruik als extra aansluit mogelijkheid, zonder al te veel eisen is dit wel een zeer compact systeem om gemakkelijk mee te nemen of om thuis even snel een laptop aan te sluiten of voor bv. een snelle demonstratie. Foto's in Full HD ook in 3Dzien erg gewoon erg goed uit, maar teveel informatie op hetzelfde moment zoals een 3D film is echt teveel voor de proccessor in dit setje.

Dit alles maakt van deze Sony IFU-WH1  Wireless HDMI-kit toch een erg handige oplossing als extra accessoire om zeer snel en eenvoudig even een laptop, mediaplayer aan te sluiten, voor niet al te veeleisende doeleinden.
Deze kleine apparaatjes zijn namelijk zeer gemakkelijk even te koppelen met bv. je laptop. Er gaat dan een klein HDMI kabeltje vanuit je laptop in de zender met tevens een kort USB kabeltje en hij is meteen gevoed en klaar om je beeld te verzenden. Ditzelfde doe je bij je projector of bv. TV met het ontvangertje en klaar. Als je een receiver hebt met HDMI ingang kun je hem ook daar aansluiten natuurlijk, want zo gaat ook meteen het geluid vanuit je laptop meteen naar je geluidssysteem.

Ondanks dat Sony bij de accessoires wel aangeeft dat deze Sony IFU-WH1 te verkrijgen is, heeft het wel lange tijd geduurd voor het daadwerkelijk in omloop was. Projectors zoals de Sony VPL-HW55ES (Zie de review Hier) wordt vanuit Sony niet als Wireless versie aangeboden, maar wordt bij Mediasluis wel vaak als combinatie verkocht. Nu dus wel met de vermelding dat het niet als alternatief kan dienen voor een vaste HDMI kabel.
Wil je dit wel,... lees dan nog even verder.

 • Sony IFU-WH1 Voor
 • Sony IFU-WH1 rechts gedraait
 • Sony IFU-WH1 Achter
 • Sony IFU-WH1 achter in hoek

DVDO Air3c

DVDO staat bekend om hun zeer degelijke en kwalitatief hoogwaardige Switcher apparatuur met een sterk en zuiver signaal. Nu heeft DVDO ook een Wireless HDMI Transmitter Systeem gebouwd en wel de DVDO Air3C. Dit is een compacte Kit bestaande uit een zender en ontvanger, beide met hetzelfde uitterlijk. Hoewel deze kit niet zo klein is als die van Sony, is deze nog steeds vrij compact. Zie foto 3 voor een vergelijk.

De DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit wordt zeer compleet geleverd met zelfs een montage plaat om te kunnen bevestigen aan een projector. Tevens 2 korte degelijke HDMI kabels, 2 USB kabels, inclusief 2 mooie compacte voedingen hiervoor. Als je projector en tevens je Bly-Ray speler of Receiver een USB uitgang heeft die gevoed is, dan kun je de Transmitter gewoon met de USB kabel bevestigen en is deze voeding niet eens nodig natuurlijk.

Het transmittersignaal is erg sterk, ook qua HDMI Handshake wat we behoorlijk prettig vinden.
Je kunt bij deze set ook zelfs gewoon tussen beide apparaatjes doorlopen, zonder dat het signaal uitvalt, wat ook zeer prettig is en veel irritatie voorkomt.
Ook het beeldsignaal is sterk en hierdoor ziet het beeld er zeer schoon, stabiel en scherp uit, met een diep zwart zonder verlies in detailering en een gedetailleerd maar helder wit en je ziet praktisch geen verschil bij het omschakelen naar de bedrade HDMI ingang op de projector.
Tijdens het kijken naar 3D Blu-Ray films verloopt alles ook gewoon zeer zeer vloeiend, wat je normaal bij een bekabelde aansluiting verwacht, maar wat bij transmissie vaak nog maar af te wachten valt. Zelfs een 7.1 True HD Audio wordt via deze DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit verzonden.

Ook voor deze DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit heb ik een lagtime meting gedaan zoals hierboven al eerder beschreven is en weer was ik perplex,... want  er absoluut geen enkele vertraging tussen de apparatuur met tussenkomst van deze DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit. Ook hiervoor heb ik een Lagtime meting gedaan en ik was weer enorm verbaast dat dit compacte setje zulk een goed resultaat neerzet, met een lagtime verschil van 0. De DVDO Air3C Specificaties zegt ook kleiner dan 1ms, en dat blijkt wel.
Ook deze LagTime meting was gedaan met een 3 meter lange HDMI kabel rechtstreeks vanuit mijn laptop naar de projector. Daarna heb ik die kabel uit de projector gehaald en de zender en ontvanger ertussen gahangen. De zender was ook nog eens bevestigt met een HDMI kabeltje van 1 meter. Dus nu in totaal was de 2e meting gedaan met 4 meter HDMI plus de DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit. Toch gaf dit exact dezelfde uitslag in LagTime en niks meer. Dat is bijzonder goed. 

Als ik geen HDMI kabel zou kunnen plaatsen om welke reden dan ook, dan zou ik als alternatief voor bekabeling deze DVDO Air3C Wireless HDMI Transmitter-Kit zonder aarselen durven aanschaffen. Zelfs als extraatje voor het gemak is dit al een geweldig mooie en degelijke oplossing.

De Specificaties zijn sterk en vind je HIER

 • DVDO Air3c
 • DVDO Air3c aansluitingen
 • DVDO Air3c vs Sony IFU-WH1

Met of zonder HDMI switcher mogelijkheid.

De ene HDMI Transmitter set heeft Switcher mogelijkheid en de ander niet. Wat heb ik hieraan.

Als je een opstelling hebt met veel HDMI aansluitingen, kan een HDMI Switcher wel erg prettig zijn. Zo'n HDMI Switcher kost natuurlijk wel wat en hetzelfde geld voor zo'n Wireless HDMI Transmitter. Dus koop je een HDMI Transmitter waar die HDMI Switcher mogelijkheid standaard in zit, spaart dat in totaal toch wel wat kosten en is één van de twee aparaten opeens minder duur als extraatje.

Zo kun je bv. de Epson en BenQ Wireless HDMI Transmitters voor vast neerzetten, meerdere apparaten hierop aansluiten en de analoge uitgang naar je Audio/Video Receiver laten lopen of rechtstreeks naar je TV en via deze Wireless HDMI Transmitter/Switcher van bron wisselen, rechtstreeks of via de afstandsbediening. Dit kun je dan via je TV of projector of beiden bekijken. Bij de BenQ WDP01 heb je de mogelijkheid om dit met 2 bronnen te doen in plaats van 5x op die van Epson.

Heb je dit niet nodig, omdat je al een aparte HDMI Switcher hebt, of omdat deze HDMI Switcher functie al in je Audio/Video Receiver zit, dan is het misschien raadzaam om een WIreless HDMI Transmitter te kiezen die geen Switcher mogelijkheid heeft.
Ëén nadeel dat ik steeds tegenkom op de Wireless Transmitters met Switcher mogelijkheid is dat ze vaak opnieuw de bron gaan opzoeken als ze even geen signaal ontvangen. Dit neemt tijd in beslag en is met projectie extra vervelend omdat je in die tussentijd wel in het donker zit.
Dit gebeurt bv. als ik op mijn Blu-Ray speler bv. de film stop zet om naar het hoofdmenu te gaan. Dat het de HDMI Switcher is kan ik namelijk ook horen, omdat ik mijn Blu-Ray speler tegelijkertijd ook rechtstreeks met de Audio installatie heb verbonden via een 2e HDMI uitgang op mijn Blu-Ray speler. Ga ik dus vanuit het menu de film starten en de Blu-ray speler gaat naar de hoofdfilm toe, dan zitten we ook weer langer in het donker dan eigenlijk nodig is en horen we het geluid al beginnen over de Audio installatie, maar heeft de projector het beeld nog niet doorgekregen.
De DVDO Air3C en de Sony IFU-WH1 zonder Switcher functie schakelen ook wel even aan en uit, maar springen vrijwel meteen weer aan wat eigenlijk wel erg prettig is.

Conclusie

Nog steeds prefereer ik, indien mogelijk, wel een goede HDMI kabel voor een vaste opstelling als je die kunt wegwerken, maar kun je dit niet of wil je geen gleuven frezen in je muur en plafond, of geen gaten boren om kabels onder je vloer door te trekken, of de kosten te hoog vindt om dit te laten doen,... dan is het wel fantastisch dat er tegenwoordig zulk een mooie oplossingen geboden worden en er is nog keuze ook. Heb je ook nog een HDMI Switcher nodig of wil je enkel juist een verbinding maken en het plaatsen zo omzichtig mogelijk doen, dan heb je de keuze hierin.

Het voordeel van zo'n losse Wireless HDMI-Kit t.o.v. een ingebouwde ontvanger met losse Transmitter, is dat je deze voor elke projector of TV kunt gebruiken en niet aan één projector vast zit. Dit geld dus ook voor de BenQ WDP01, de DVDO Air3C en voor de Sony IFU-WH1.

Deze Wireless HDMI Transmittersystemen, zijn best compact en gemakkelijk te plaatsen. Als je zo'n Kit wilt omdat je een 2e kabel naar je projector niet mooi vindt, bedenk dan wel dat je altijd een extra apparaatje bij bv. je projector bevestigt hebt en als je projector geen gevoede USB aansluiting heeft heb je toch weer een extra kabeltje nodig om de ontvanger te voeden.

De Transmitter-kits habben altijd wel een of ander hoog electronisch geluidje bij zich als ze aanstaan, wat tot ongeveer een meter afstand nog net te horen is. Dit overtreft nooit het geluid van een projector, maar wil je zo'n Wireless systeem in een kamer met een tv gebruiken en bekijk je bv. foto's, dan zul je dit misschien kunnen horen, vooral als je dicht bij de zender of ontvanger zit.  Het is misschien vergezocht, maar ik krijg hier wel vragen over en vermeld dit om die reden hier toch maar even.

Wireless HDMI Transmitters hebben bij het schakelen van je apparatuur of wisselen van menu vaak wat langer de tijd nodig om de handshake met beide apparaten opnieuw te maken dan dat je hebt bij een HDMI kabel en dit duurt dan zo'n 1 a 2 seconde. Een Wireless HDMI Transmitter systeem met HDMI Switcher mogelijkheid heeft hier nog wat meer tijd voor nodig omdat het dan vaak ook nog eens de interne bron gaat zoeken.

Zelf heb ik ook 2 van die Wireless HDMI-Kits aangeschaft, omdat ik het gemak van het aansluiten van een extra apparaat zeker niet wilde missen.  Zelf had ik eerst voor de Sony IFU-WH1 gekozen, louter omdat deze kit lekker klein is en de mogelijkheid heeft om zowel Transmitter als Receiver met een USB kabeltje te voeden, maar ben na deze test toch overgegaan naar een DVDO Air3C omdat de Sony IFU-WH1 te beperkt is en niet met Blu-Ray en 3D Blu-Ray weet om te gaan, terwijl deze DVDO Air3C zeer degelijk is, nog steeds erg compact is en ook de mogelijkheid heeft om zowel Transmitter als Receiver met een USB kabeltje te voeden. Zou ik de switcher functies nodig gehad hebben, dan zou ik net zo tevreden zijn geweest met de BenQ WDP01 gewoon,... omdat de kwaliteit van zowel de DVDO Air3C als de BenQ WDP01 erg goed is.

Wil je een Epson projector met een wireless systeem en ga je voor de witte versie, dan krijg je er bij sommige modellen een Wireless HDMI Transmitter bij. Ga je voor de zwarte, dan is je keuze nog groter. Het systeem van Epson is wat gevoeliger, maar heeft wel 5 HDMI aansluitingen om tussen te kunnen switchen. BenQ is met zijn systeem veel meer standvastig, maar heeft maar een 2x HDMI Switcher mogelijkheid. DVDO heeft een zeer degelijk systeem, maar mist de switcher functie.

De keuze is aan jou, maar hij is er wel.

 • Harderwater 50, 2993 DW Barendrecht
 • T 0180 85 33 91 - M 06 456 50 925
 • info@mediasluis.nl
NeverDull